2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Kazananları 2 Mayıs tarihinde RePLast Eurasia Fuarı’nda açıklanacak

Ödül Töreni RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknoloji ve Hammaddeleri Fuarında Gerçekleştirilecek!

TÜYAP ve PAGÇEV Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneği iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plastik Geri Dönüşüm Fuarı RePlast Eurasia, aynı zamanda Türkiye’nin ilk PAGCEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’ne de ev sahipliği yapacak. 7 farklı kategoride verilecek ödüllerin sahipleri, 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek RePLast Eurasia Fuarı’nda açıklanacak.

PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, Plastik geri dönüşümünden hammadde ve teknoloji üretenlerin yanında, geri dönüştürülmüş hammaddeden yapılan ürünlerin de ödüllendirileceği bir platform olacak. Ödüller, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı, ürün tasarımı ve üretim alanında güncel gelişmelere dair de fikir verirken, geniş kitlelere de ilham verecek.

Finalistler, 2 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul Tüyap’da düzenlecek RePlast Eurasia Fuarı’nda özel bir alanda yer alacak. Alanında yetkin uzmanlardan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kazananlar etkinlik sırasında yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Plastik geri dönüşüm inovasyonunun temel alanları ve plastiğin döngüsel kullanımına yönelik başlıca piyasa uygulamalarını kapsayan yedi ödül kategorisi şu şekildedir:

• Otomotiv, Elektrikli veya Elektronik Ürün

• Altyapı ve İnşaat Malzemeleri

• Ev, Mutfak Gereçleri ve Eğlence Ürünleri

• Plastik Paketleme ve Ambalaj Malzemeleri

• İnovasyon ve Teknoloji : Ürün Teknolojisi 

• İnovatif Geri Dönüşüm Makineleri

• Plastik Geri Dönüşüm Elçisi

Türkiye'de ilk kez verilecek Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, RePlast Eurasia Fuarı'nın açılış günü yapılacak olan PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Konferansı'nda sahiplerini bulacak.